Wij staan voor u klaar

Schade aan uw auto is erg vervelend. Of u nou schade heeft door een botsing met een andere weggebruiker of u raakt perongeluk een paaltje. Het is belangrijk en fijn om te weten hoe u moet handelen wanneer u autoschade heeft. Veel verzekeringsmaatschappijen doen aan zogenaamde schadesturing. Waarbij de automobilist onder druk van gratis vervangend vervoer en/of een lager eigen risico naar een bepaald schadebedrijf wordt gestuurd. Bij ons is bij schade het vervangende vervoer altijd gratis. Omdat wij samenwerken met veruit de meeste verzekeringsmaatschappijen heeft u bij ons geen hoger eigen risico dan bij een anders schadebedrijf. Mocht dit in uitzonderlijk gevallen wel het geval zijn, dan stellen wij u hiervan vooraf op de hoogte.

Kleine beschadigingen

Kleine schade is iets erg vervelends, maar gelukkig is dit eenvoudig en vaak betaalbaar op te lossen. Heeft u bijvoorbeeld een deukje in uw portier, een kras in uw lak of bumper? Wij kunnen deze kleinere schades vrij snel en gemakkelijk voor u oplossen. 

Voorbeelden van autoschadeherstel zijn:

  • Restyle / Uitdeuken zonder spuiten
  • Spot repair
  • Velg reparatie
  • Autoruitschade
kleine beschadigingen schadeherstel auto melse

Stappenplan

Hieronder vindt u een stappenplan wat u moet doen bij autoschade.

1. Schadeherstel

​Heeft u schade naar aanleiding van een ongeval? Bij flinke materiële schade en/of letselschade belt u allereerst de politie en/of ambulance. Is het een kleine schade? Dan is het niet nodig om de politie in te schakelen. Vul vervolgens beide het schadeformulier in. Controleer of de tegenpartij ook een handtekening heeft gezet. De achterkant van het formulier kunt u op uw gemak thuis invullen en stuur het daarna op naar uw verzekeringsmaatschappij. Ook bij een enkelzijdige schade is het verstandig om het schadeformulier in te vullen, ook wanneer er geen directe schade is te zien. De schuldvraag op het schadeformulier is hierbij echter niet van toepassing en ook de politie hoeft niet te worden betrokken. Heeft u geen schadeformulier in uw auto liggen? Dan kunt u dit ook via uw smartphone regelen via de website: mobielschademelden.nl of via de app 'schadeformulier'.

Mobielschademelden.nl

Schadeformulier app Apple

Schadeformulier app Android

2. Getuigen en foto's

​Vraag naar de gegevens van de getuigen, zoals namen en adressen en schrijft dit op. Heeft u iemand niet kunnen spreken? Noteer dan het kenteken. Maak foto's van de schade of het ongeval voordat u uw auto verplaatst. Experts van de verzekering kunnen van foto's namelijk veel aflezen.

3. Contact opnemen met verzekeraar

​Vraag naar de gegevens van de getuigen, zoals namen en adressen en schrijft dit op. Heeft u iemand niet kunnen spreken? Noteer dan het kenteken. Maak foto's van de schade of het ongeval voordat u uw auto verplaatst. Experts van de verzekering kunnen van foto's namelijk veel aflezen.